Εισαγωγή στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ, ΣΠΥΡΟΣ KΟΝΤΕΛΕΣ

Περιγραφή

Το μάθημα αποσκοπεί να κατανοήσουν οι φοιτητές τη σύσταση και τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, τις βασικές αρχές των μεθόδων επεξεργασίας και συντήρησης, τις μορφές συσκευασίας, το ρόλο των πρόσθετων συστατικών, τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους παραγωγής – μεταφοράς και αποθήκευσης, καθώς και τη διατροφική αξία των διαφόρων κατηγοριών τροφίμων.

Μετά το τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα έχουν κατανοήσει τη σημασία και τη διατροφική αξίατων θρεπτικών συστατικών των τροφίμων, τις βασικές αρχές των διεργασιών που εφαρμόζονται στατρόφιμα, τις μεθόδους συντήρησης και τους βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που πρέπει να εφαρμόζονται στα τρόφιμα.