Μάθημα : AUTOCAD: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωδικός : MOD101
MOD101 - ΖΩΗ ΚΑΝΕΤΑΚΗ
Περιγραφή Μαθήματος

Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το πρόγραμμα στοχεύει στην εκμάθηση μεθοδολογιών ηλεκτρονικής σχεδίασης σε δύο διαστάσεις. Μετά την επιτυχή παρακολούθηση, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να εκπονούν και να επεξεργάζονται διανυσματικών αρχεία ηλεκτρονικών σχεδίων. Το πρόγραμμα έχει κοινό πεδίο εφαρμογής σε όλες τις ειδικότητες και ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα καθήκοντα των συμμετεχόντων που αφορούν στην αξιοποίηση δισδιάστατων σχεδίων, από την αποτύπωση χώρων, εκτάσεων, γεωγραφικής πληροφορίας, έως και την εκ νέου σύνθεση μιας ολοκληρωμένης μελέτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Γίνεται εκμάθηση διεθνώς αναγνωρισμένου λογισμικού ηλεκτρονικής σχεδίασης (Autocad) στις νεότερες εκδόσεις. Στην αγορά εργασίας, η γνώση χειρισμού του προγράμματος ηλεκτρονικής σχεδίασης που θα διδαχθούν οι συμμετέχοντες αποτελεί την τελευταία δεκαετία βασικό προσόν ενός εργαζόμενου είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
-
Περιεχόμενο μαθήματος
Το προτεινόμενο πρόγραμμα έχει σαν κεντρικό εκπαιδευτικό στόχο την εκμάθηση μεθοδολογιών ηλεκτρονικής σχεδίασης. Αφορά στη σύνταξη και επεξεργασία διανυσματικών σχεδίων. Έχει κοινό πεδίο εφαρμογής σε όλες τις ειδικότητες και ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα καθήκοντα των συμμετεχόντων που αφορούν στην αξιοποίηση δισδιάστατων σχεδίων, από την αποτύπωση χώρων, εκτάσεων, γεωγραφικής πληροφορίας, έως και την εκ νέου σύνθεση μιας ολοκληρωμένης μελέτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Γίνεται εκμάθηση διεθνώς αναγνωρισμένου λογισμικού ηλεκτρονικής σχεδίασης (Autocad) στις νεότερες εκδόσεις. Στην αγορά εργασίας, η γνώση χειρισμού του προγράμματος ηλεκτρονικής σχεδίασης που θα διδαχθούν οι συμμετέχοντες αποτελεί την τελευταία δεκαετία βασικό προσόν ενός εργαζόμενου είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Για την υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονες μέθοδοι και εργαλεία εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης σε συνδυασμό με δια ζώσης διδασκαλία . Θα παρέχεται στους εκπαιδευόμενους ασύγχρονη υποστήριξη στις μελέτες περίπτωσης που θα πρέπει να υλοποιήσουν με τη μέθοδο των βίντεο τύπου Screen & Audio recordings (με καταγραφή πλήρους οθόνης του περιβάλλοντος του λογισμικού σε υψηλή ανάλυση), όπου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν με ασύγχρονο τρόπο την διαδικασία υλοποίησης των ασκήσεων στο περιβάλλον του λογισμικού, με παράλληλη αφήγηση και επεξήγηση των βημάτων από έμπειρο εκπαιδευτή.
Μέθοδοι διδασκαλίας
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞ' ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξ' αποστάσεως κατάρτιση σε ποσοστό 35% επί του συνόλου τον ωρών. Η εξ' αποστάσεως διδασκαλία υλοποιείται με χρήση πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτές/τριες, έχοντας υπερδεκαετή εμπειρία στην διδασκαλία CAD συστημάτων σε πολλές ειδικότητες, είναι σε θέση να μεταδίδουν τη νέα γνώση, εξ αποστάσεως, με διαδραστικό τρόπο, έχοντας τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν, σύγχρονα, επιλύοντας τυχόν απορίες των εκπαιδευομένων ανά πάσα στιγμή. Η πλήρης οθόνη του εισηγητή που απεικονίζει το περιβάλλον του λογισμικού είναι σε κατάσταση διαμοιρασμού (screen sharing) επιτρέποντας στους εκπαιδευόμενους να είναι συνεχώς συγκεντρωμένοι στο διδασκόμενο αντικείμενο. Με τον τρόπο αυτό, έμπειροι/ες καθηγητές κρατάνε ολοζώντανο το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων, καθόλη τη διάρκεια του εξ’ αποστάσεως μαθήματος.
- Εργαλεία eClass
- Εργασίες: Ανάρτηση της εκφώνησης της εργασίας, υποβολή του τελικού εγγράφου από τους μαθητές, διαχείριση της προθεσμίας, βαθμολόγηση.
- Σύνδεσμοι: Χρησιμοποιείται για την ανάρτηση εσωτερικού συνδέσμου για για την παραπομπή στο Quiz αυτο-αξιολόγησης
- Πολυμέσα: Χρησιμοποιούνται για την ανάρτηση εικόνας και του βίντεο και τον ασύγχρονο διαμοιρασμό τους.
- Συζητήσεις: χρησιμοποιούνται για τη σύγχρονη και ασύγχρονη επικοινωνία των μαθητών μεταξύ τους και με τον καθηγητή και την οργάνωση των συζητήσεων ανά θέμα.
- Ασκήσεις : για τη δημιουργία ερωτήσεων για το Κουίζ Αυτοαξιολόγησης.
Το αναλυτικό Διάγραμμα σταδίων μάθησης και αφομοίωσης επιβεβαιώνει την αποδοτική εμπειρία των εκπαιδευομένων
Παρέχεται στους εκπαιδευόμενους ασύγχρονη υποστήριξη στις μελέτες περίπτωσης που θα πρέπει να υλοποιήσουν:
- Με τη μέθοδο των βίντεο τύπου Screen & Audio recordings (με καταγραφή πλήρους οθόνης του περιβάλλοντος του λογισμικού σε υψηλή ανάλυση), όπου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν με ασύγχρονο τρόπο την διαδικασία υλοποίησης των ασκήσεων στο περιβάλλον του λογισμικού, με παράλληλη αφήγηση και επεξήγηση των βημάτων από έμπειρο εκπαιδευτή.
- Βιντεοσκοπημένες διαλέξεις στις οποίες υποδεικνύονται βήμα προς βήμα οι μέθοδοι υλοποίησης των ασκήσεων, σε πραγματικές συνθήκες διδασκαλίας.
Ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι προσαρτώνται σε κάθε άσκηση, όπου και παραπέμπουν στο αντίστοιχο υποστηρικτικό βίντεο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δια ζώσης κατάρτιση σε ποσοστό 30% επί του συνόλου τον ωρών. Η δια ζώσης διδασκαλία υλοποιείται στους χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σε κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια πληροφορικής, με ειδίκευση στη διδασκαλία συστημάτων CAD. Οι εκπαιδευόμενοι εισάγονται στις νέες γνώσεις, σε περιβάλλον τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά κυρίως σε περιβάλλον μηχανικού. Οι μελέτες περίπτωσης αφορούν κυρίως σε πραγματικές κατασκευές, κάποιες από τις οποίες είναι ήδη εγκατεστημένες στο χώρο του Πανεπιστημίου. Με τον τρόπο αυτό, τονώνεται το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων, που πλέον είναι σε θέση να υλοποιήσουν ηλεκτρονικά υφιστάμενες κατασκευές.
Μαθησιακοί στόχοι
Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να επεξεργάζονται δισδιάστατα σχέδια που απαιτούνται σε μελέτες μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων (τοπογραφικά, κατόψεις, όψεις), να τα εκτυπώνουν σε διαφορετικές κλίμακες, να συντάσσουν προϋπολογισμούς μέσα από εμβαδομετρήσεις.
α) Δεξιότητες
Οι εκπαιδευόμενοι θα αποκτήσουν δεξιότητες στο χώρο της ηλεκτρονικής σχεδίασης σε δύο διαστάσεις μέσω των πρακτικών ασκήσεων που θα κληθούν να υλοποιήσουν είτε με ασύγχρονα καθοδηγούμενες πρακτικές, είτε σε δια ζώσης κα εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό περιβάλλον, κάνοντάς τους περιζήτητους στη σύγχρονη αγορά εργασίας
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είναι σε θέση να εφαρμόζουν σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές ηλεκτρονικής σχεδίασης, υλοποίησης και διαχείρησης αρχείων CAD,
β) Ικανότητες
Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Επιμόρφωσης, κάθε εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να
- αξιολογεί τον όγκο εργασίας που θα κληθεί να εκπονήσει καθώς και τον απαιτούμενο χρόνο για την υλοποίηση ενός ηλεκτρονικού σχεδίου σε δύο διαστάσεις
- Να ολοκληρώνει σε εύλογο χρονικό διάστημα ένα ηλεκτρονικό σχέδιο τεκμηριωμένο με τις απαιτούμενες πληροφορίες για την σύνταξη φακέλου σχεδίων για οικοδομικές άδειες
- Να αξιολογεί τη μορφή του υπό μελέτη κτιρίου αλλά και να τροποποιεί τη μορφολογία σου ενημερώνοντας με αυτόματο τρόπο τις διατάξεις εκτύπωσης
Συμπερασματικά, οι εκπαιδευόμενοι ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα θα ειναι σε θέση να εκπονήσουν οποιοδήποτε σχέδιο δύο διαστάσεων, να το εκτυπώσουν σε οποιαδήποτε κλίμακα, έχοντας εξοικειωθεί σε βάθος σε γεωμετρικές έννοιες και στη χρήση του λογισμικού AutoCAD.
γ) Γνώσεις
Οι εκπαιδευόμενοι θα εξοικειωθούν με θεωρητικές έννοιες καθώς και θετικές έννοιες καταχώρησης και διαχείρισης συντεταγμένων σε δύο διαστάσεις.
Θα αποκομίσουν γνώσεις αναφορικά με τις μεθοδολογίες ηλεκτρονικής σχεδίασης σε περιβάλλον CAD.
Θα αποκομίσουν γνώσεις διαχείρησης σύγχρονων ηλεκτρονικών σχεδίων
Θα μάθουν να διαχειρίζονται τα ηλιακά ωφέλη σε ένα κτιριο μεσω πρακτικών σε περιβάλλον δύο διαστάσεων
Θα μαθουν να πειριηγούνται και να δουλέυουν σχεδια κατασκευών σε ψηφιακο περιβάλλον, παράγοντας ηλεκτρονικά σχέδια CAD με συνέπεια και ακρίβεια.
Εισαγωγή στην ηλεκτρονική σχεδίαση
Σκοπός της διδακτικής ενότητας είναι η μελέτη και παρουσίαση του επιστημονικού πεδίου της ηλεκτρονικής σχεδίασης (CAD) και των εφαρμογών της στην αγορά εργασίας
- Ενημέρωση των εκπαιδευόμενων για τους όρους παρακολούθησης και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για την τελική αξιολόγηση
- Λειτουργία της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης, πλοήγηση στο εκπαιδευτικό υλικό και στις ασκήσεις κατανόησης
- Χρήσεις του λογισμικού στην αγορά εργασίας, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ψηφιακών αρχείων σχεδίασης.
- Ιστορική αναδρομή, παρουσίαση εξέλιξης των λογισμικών CAD από τις αρχικές εκδόσεις έως και σήμερα
- Εισαγωγή στο λογισμικό, διαδικασία εγκατάστασης
- Εισαγωγή στο περιβάλλον εργασίας του λογισμικού: μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Το περιβάλλον εργασίας του Autocad με μια πρώτη ματιά
1.1.Παρουσίαση Προγράμματος
1.2 Εγκατάσταση λογισμικού
1.3 Ιστορική Αναδρομή
2.1 Το Περιβάλλον εργασίας του AutoCAD
Περιήγηση στο Περιβάλλον Σχεδίασης –Δημιουργία και αποθήκευση αρχείου- είδη αρχείων ψηφιακής σχεδίασης και χρήση αυτών
2.2 Σχεδίαση βασικών σχημάτων
Εφαρμογή βασικών εντολών windows (delete, undo, redo, zoom)
Οριοθέτηση περιβάλλοντος εργασίας
Η κλίμακα σχεδίασης στο Autocad
2.3 Σχεδίαση με συντεταγμένες
Χρήση συντεταγμένων, απόλυτες, σχετικές & σχετικές πολικές συντεταγμένες
- Σχεδίαση διανυσμάτων, ευθυγράμμων τμημάτων και πολυγράμμων
- Σχεδίαση βασικών γεωμετρικών σχημάτων με χρήση συντεταγμένων και αναγνώριση ιδιοτήτων
- Μέθοδοι πληροφόρησης κα αναγνώρισης ιδιοτήτων των σχεδιαστικών οντοτήτων
(Properties, List, Distance)
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
2.1. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΣΤΟ AUTOCAD
2.2. ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
2.3. ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ: ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΞΑ
2.4. ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 2ΗΣ & 3HΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
2.4. Περιεχόμενα Βιντεοσκοπημένης Διάλεξης
- Στόχος μαθήματος 0'.00
- Δι-επιφάνεια εργασίας C.A.D. προγραμμάτων 3'.00
- Διαδικασία σχεδίασης (παραδείγματα: limits, zoom) 7'.00
- Πραγματοποιείται ειδική μνεία σε καρτεσιανό και πολικό σύστημα συντεταγμένων και πραγματοποιούνται ασκήσεις. (εντολή line, διάφορες μέθοδοι εντελέσεως) 15'.00
- Διεπιφάνεια προγράμματος – εκτέλεση εντολών – διαγραφή αντικειμένων – μέθοδοι επιλογής (zoom, pan, erase) 39'.00''
- Σχεδίαση ευθυγράμμων τμημάτων – ασκήσεις. Σχεδίαση παραλλήλων 1.04'.00
- Αποκοπή τμήματος ευθυγράμμων τμημάτων (trim) 1.16'.00
- Προέκταση ευθυγράμμων τμημάτων (extend) 1.40'.00
- Υπο-επιλογές εντολών - διαδικασία εκτελέσεως. 1.56'.00
- Εντολή fillet 2.02'.30
- Αντιγραφή αντικειμένων (εντολή copy) 2.07'.20
- Παράμετροι εντολών (fillet) 2.17'.00
Στόχος της ενότητας είναι η εκμάθηση των απαραίτητων ρυθμίσεων που απαιτούνται για ακρίβεια στην ψηφιακή σχεδίαση. Επί προσθέτως, με το πέρας αυτής της ενότητας οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να υλοποιούν ποιο σύνθετα γεωμετρικά σχήματα με χρήση βοηθημάτων και ρυθμίσεων για εξοικονόμηση χρόνου. Θα μαθουν να ορίζουν σημεία με τον καθορισμό γεωγραφικών συντεταγμένων, καθώς και να εισαγουν υποτυπώδη κέιμενα. Θα εισαχθούν στην εννοια του πολυγράμμου ως σχεδιαστική οντότητα και θα εξοικειωθούν με τη διαχείρηση και τις επιλογές τροποοίησης των πολυγράμμων.
Erase, Offset, Trim, copy, move, Rotate, polygon, arc, ellipse, points
3.1 Βοηθήμστσ σχεδίασης
3.2 Βασικές Εντολές Επεξεργασίας
3.0. ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 3HΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Περιεχόμενα Βιντεοσκοπημένης Διάλεξης 3.0.
- Σύνδεση με προηγούμενη ενότητα – στόχος ενότητας. 0’.00
- Σχεδίαση σημείων 6’.00
- Ορισμός μονάδων – 13’.00
- Σχεδιαστικά βοηθήματα 25’.00
- Σχεδίαση σημείων, στυλ σημείων 36’.00
- Σχεδίαση κειμένου, στυλ κειμένου, επιλογές 54’.00
- Σχεδίαση κύκλων - τόξων 1.17’.00
- Μέθοδος σχεδίασης 1.40’.00
- Σχεδίαση πολυγράμμων – επιλογές (polyline) 2.08’.00
- Επεξεργασία πολυγράμμων, «διάσπαση»-«σύνθεση» 2.17’.00
- Σχεδίαση διαγραμμίσεως - εφαρμογές 2.55’.30
Ύστερα από την επιτυχή παρακολούθηση αυτής της θεματικής ενότητας, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να υλοποιούν μια κάτοψη ενός κτιρίου, οργανωμένη ανάλογα με το είδος της εκάστοτε σχεδιαστικής οντότητας. Θα προχωρήσουν στην τεκμηρίωση του σχεδίου δημιουργώντας διαγραμμίσεις καθώς και εφαρμόζοντάς συμπαγές χρώμα σε κλειστά περιγράμματα.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο
4.1 Layers
4.2 Διαγραμμίσεις και γεμίσματα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ LAYERS, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΥΠΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ
ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 4HΣ, 5ΗΣ & 6ΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Περιεχόμενα Βιντεοσκοπημένης Διάλεξης 4.2.
- Σύνδεση με προηγούμενη ενότητα – στόχος ενότητας. 0’.00
- Στόχος μαθήματος 0’.50
- Επίπεδα (layers) 1’.20
- Δημιουργία, διαχείριση και ιδιότητες επιπέδων 4’.00
- Ανάλυση μεθόδου σχεδίασης (εφαρμογή σε κάτοψη) – σύνδεση με υφιστάμενη γνώσης. 25’.00
- Εισαγωγή αντικειμένου βιβλιοθήκης (block) σε σχέδιο. Μετακίνηση, περιστροφή, κατοπτρισμός. 1.04’.00
- Διαστασιολόγηση (στυλ διαστασιολόγησης) 2.01’.00
- Διασυτσιολόγηση επί σχεδίου 2.40’.00
- Αρχεία βιβλιοθήκης – ιδιαιτερότητες – παράμετροι συγκεκριμένου προγράμματος. 3.02.00
- Μεθοδολογία σχεδιάσεως όψεως από κάτοψη. 3.20’.00
Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να δημιουργούν ομαδοποιημένες σχεδιαστικές οντότητες για χρήση τυποποίησης και δημιουργία προσωπικής βιβλιοθήκης αντικειμένων. Θα μπορούν να δημιουργήσουν συμβολισμούς, να τους εισάγουν και να τους επαναχρησιμοποιούν από αρχείο σε αρχείο.
μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο
ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
5.1 Ομαδοποίηση αντικειμένων
5.2 Προηγμένες εντολές επεξεργασίας
ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 5HΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Περιεχόμενα Βιντεοσκοπημένης Διάλεξης :
- Σύνδεση με προηγούμενη ενότητα – στόχος ενότητας. 0’.00
- Στόχος μαθήματος 4’.00
- Σχεδίαση σημείων (αυτοματισμοί) 7’.20
- Σχεδίαση αρχείου βιβλιοθήκης 17’.00
- Τροποποίηση κειμένου (επιλογές) 39’.00
- Δημιουργία αντικειμένου βιβλιοθήκης (block) 45’.00
- Εισαγωγή αντικειμένου βιβλιοθήκης σε σχέδιο – επιλογές- διαδικασία. 53’.00
- Δημιουργία αντικειμένων βιβλιοθήκης (παραδείγματα σχεδίασης κουφωμάτων) 1.01’.00
- Δημιουργία αντικειμένου βιβλιοθήκης με δυναμικά μεταβαλλόμενο κείμενο. 2.20’.00
Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να τεκμηριώνουν πλήρως ένα σχέδιο, καταχωρώντας την απαραίτητη λεκτική, αριθμητική και περιγραφική πληροφορία. Θα είναι σε θέση να τροποποιούν και να επεξεργάζονται την περιγραφική πληροφορία ενός σχεδίου, που είναι απαραίτητο σε συνεργασίες μεταξύ ιδίων και διαφορετικών ειδικοτήτων.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Εχει προηγηθεί εξοικείωση των μαθητών με το λογισμικό, έχουν ήδη αποκομίσει γνώσεις ως προς τη λειτουργία του προγράμματος, είναι σε θέση να σχεδιάσουν μια νέα κάτοψη στον Η/Υ, καθώς να την επεξεργάζονται με ενδεχόμενες αλλαγές -τροποποιήσεις, εφαρμόζοντας τις κατάλληλες εντολές.
Στη συγκεκριμένη ενότητα, οι μαθητές καθοδηγούμενοι από τον εκπαιδευτικό, θα μάθουν να «ολοκληρώνουν» ένα σχέδιο που έχουν ήδη δημιουργήσει στον Η/Υ, προσθέτοντας τα στοιχεία τεκμηρίωσης του σχεδίου και κάνοντας χρήση των κατάλληλων εργαλείων που προσφέρει το λογισμικό.
7.1 Εκτύπωση από Μοντέλο
7.2 Εκτύπωση από layout
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
7.1. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΡΧΕΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ
7.2. ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 7ΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
7.2. Περιεχόμενα Βιντεοσκοπημένης Διάλεξης :
- Σύνδεση με προηγούμενη ενότητα – στόχος ενότητας 0’.20
- Μεθοδολογία εκτύπωσης – βασικές έννοιες 1':48
- Μεθοδολογία εκτύπωσης – χαρτοχώρος 45’:00
- Δημιουργία αρχείου εκτυπώσεως 3:20’:00
Στην τελευταία διδακτική ενότητα θα παρουσιαστεί όλο το πρόγραμμα συνολικά, όπως υλοποιήθηκε και θα γίνει η τελική αξιολόγηση των εκπαιδευομένων.
Μετά το πέρας της Διδακτικής Ενότητας οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις έννοιες που παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα.
8.1 Ανακεφαλαίωση
8.2 Αξιολόγηση του προγράμματος κατάρτισης
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
Όλες...-
Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022 - 11:13 μ.μ.