Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

Η Τέχνη ως μέσο Επικοινωνίας στο Κινούμενο Σχέδιο

(A2) -  ΜΑΡΘΑ ΤΣΙΑΡΑ -ΕΙΠΕΛΝΤΑΟΥΕΡ

Περιγραφή Μαθήματος

Στο μάθημα οι φοιτητές θα εμβαθύνουν στα  εικαστικά στοιχεία και την βασική δομή της εικαστικής γλώσσας οπως αυτή χρησιμοποιείται στην τέχνη του Ανιματιον. 

   Ανάλυση των βασικών στοιχείων του Εικαστικού αλφαβήτου μέσα απο σημαντικές ταινίες Αnimation για την κατανόηση της αφαιρετικής γλώσσας και επικοινωνίας και την ανάπτυξη και λειτουργία της στην αφαιρετική σύνθεση. Κατανόηση του εικαστικού μηνύματος που εκφράζουν το σημείο, η γραμμή, το σχήμα, το χρώμα, η υφή κλπ.

Προβολή και ανάλυση εμβληματικών ταινιών που σχετίζονται με τα κινήματα τέχνης και εικαστικούς καλλιτέχνες. Καλλιτέχνες όπως οι Φισιγκερ, Ρέινεγκερ, Στάρεβιτς, Σερβέ, Σβαινμαγιερ,  Μπορόνοφκσι αλλα και σύχρονοι όπως Κεντριτς, Μπάρτον, Μιγιαζάκι, Λούκας θα αναλυθουν ως προς τα εικαστικά τους στοιχεία αλλα και τις καινοτομίες που εισήγαγαν στην τέχνη του ανιματιον.

 

Σκοπός

Η κατανόηση των σύνθετών μορφών επικοινωνίας μέσω του σχεδιασμού, στις ποικίλες μορφές δημιουργίας καλών και εφαρμοσμένων Τεχνών.

Στόχος

Οι φοιτητές να αποκτήσουν γνώση της αισθητικής στην ιστορία του κινούμενου σχεδίου  και να είναι σε θέση να την εκφράζουν έχοντας κατανοήσει τους τρόπους μετάδοσης του εικαστικού μηνύματος τους βασικούς τρόπους έκφρασης που χρησιμοποιούνται σε όλες τις εικαστικές τεχνες    μέσω του ιδιαίτερου προσωπικού τους σχεδιασμού.

Αξιολόγηση

  • Εκπόνηση και παρουσίαση εργασίας (ενδεικτικά αναφέρονται: η ανάλυση και παρουσίαση συγκεκριμένων δημιουργών animation σε σχέση με   τα στοιχεία του οπτικού αλφάβητου, τα εικαστικά μέσα, τον τρόπο μετάδοσης του εικαστικού μηνύματος, τα κινήματα τέχνης, μελέτη βιβλιογραφίας κ.α)

Ημερομηνία δημιουργίας

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020