Παρουσίαση/Προβολή

(DITREP187) - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ
Περιγραφή Μαθήματος
Σκοπός είναι οι εκπαιδευόμενοι να ερμηνεύσουν τις επιχειρήσεις και τις νέες επιχειρηματικές ιδέες της ΩΕ, μέσα από τις θεωρίες μάρκετινγκ και προώθησης προϊόντων για να μπορούν να σχεδιάσουν έναν επιχειρηματικό σχεδιασμό και να μπορούν να προωθούν και οι ίδιοι τη δική τους επιχειρηματική ιδέα στο μέλλον αν θέλουν.
- Οι εκπαιδευόμενοι να ερευνήσουν για τα επιχειρηματικά δεδομένα της ΩΕ, χρησιμοποιώντας τις θεωρίες μάρκετινγκ και προώθησης προϊόντων, μέσα από εικόνες και σχετικά βίντεο.
- Οι εκπαιδευόμενοι να σχεδιάζουν παρουσιάσεις ερευνητικού χαρακτήρα και να επιδείξουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους μπροστά σε κοινό.
- Οι εκπαιδευόμενοι να διαβάσουν, τις θεωρίες μάρκετινγκ και για την προώθηση των ιδεών τους, από αξιόπιστο διαδικτ. θεωρητικό υλικό.
- Οι εκπαιδευόμενοι να κάνουν δοκιμή των γνώσεων τους σχετικά με τις θεωρίες μάρκετινγκ/ προώθησης προϊόντων, μέσα από ερωτήσεις, θεωρητικών επιχειρηματικών προβλημάτων.
- Οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να απομνημονεύσουν πληροφορίες για τα κύρια επιχειρηματικά, κοινωνικά και επιστημονικά δεδομένα της ΩΕ, μέσα από την εξερεύνηση και ανάγνωση σχετικού θεωρητικού υλικού.
- Οι εκπαιδευόμενοι να σχεδιάζουν επιχειρηματικές αφίσες και επιχειρηματικές διαφημίσεις με ψηφιακά εργαλεία οπτικού γραμματισμού, με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης ή όχι.
- Οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να αξιολογούν καταλλήλως τους συμμαθητές τους, ώστε να αναθεωρήσουν την ιδέα τους ή τον επιχειρηματικό σχεδιασμό πίσω από αυτή.
- Οι εκπαιδευόμενοι να πειραματιστούν στις τεχνικές μάρκετινγκ και τα δεδομένα σε πραγματική εφαρμογή, επινοώντας 1 επιχειρηματική ιδέα.
- Οι εκπαιδευόμενοι να επιδεικνύουν ολοκληρωμένο το επιχειρηματικό τους πλάνο, σε επαγγελματικές συνθήκες.
Το μάθημα θα διαρκέσει από τις 9/11/2025-24/11/2025 (2 εβδομάδες). Διαβάστε τον οδηγό μελέτης του μαθήματος στα έγγραφα του μαθήματος.
Διαβάστε τις οδηγίες των δραστηριοτήτων παρακάτω:
Ημερομηνία δημιουργίας
Τρίτη 29 Απριλίου 2025
-
Βιβλιογραφία
ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Ασλανίδου, Σ. (2020, Δεκέμβριος 4). ΠΙΝΑΚΑΣ DECOUPAGE (1). E- Class ΠΑΔΑ. https://eclass.uniwa.gr/modules/document/?course=PHAA304
Μούρη, Ε., & Σιάκας, Σ. (2023). Το animation ως μέσο πολυσύνθετης επικοινωνίας [Προπτυχιακό εγχειρίδιο]. Κάλλιπος, Ανοικτές Ακαδημαϊκές Εκδόσεις
ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ
Rockenbach, B. & Fabian, C.A. (2008). Visual Literacy in the Age of Participation. Art Documentation : Journal of the Art Libraries Society of North America, 27(8), 26-33. https://doi.org/10.1086/adx.27.2.27949492
Tillmann, A. (2012). What We See and Why It Matters: How Competency in Visual Literacy can Enhance Student Learning. Digitalcommons. https://digitalcommons.iwu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1008&context=education_honproj
Προτεινόμενα συγγράμματα
Σε περίπτωση που θα θέλατε να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, θα μπορούσατε να διαβάσετε τα παρακάτω συγγράμματα:
- Μούρη, Ε., & Σιάκας, Σ. (2023). Το animation ως μέσο πολυσύνθετης επικοινωνίας [Προπτυχιακό εγχειρίδιο]. Κάλλιπος, Ανοικτές Ακαδημαϊκές Εκδόσεις
- Μπουμπούνης, Χ., & Τουλιάτος, Σπ. (2017). Μεθοδολογία και ερμηνεία της ιστορίας. Παπαζήσης.