ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
(FST461) - ΣΟΦΙΑ ΤΣΑΚΩΝΑ
Περιγραφή Μαθήματος
Αρχές της διοίκησης και διαχείρισης των βιομηχανιών τροφίμων. Δυνατότητες και σπουδαιότητα της σύνδεσης μεταξύ διοίκησης και οικονομικών. Διαδικασίες οργάνωσης επιχειρήσεων. Σκοπός του μαθήματος "Αρχές Διοίκησης στη Βιομηχανία Τροφίμων" είναι να προσφέρει στους φοιτητές τις βασικές γνώσεις και τις θεμελιώδεις αρχές που διέπουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τροφίμων, εστιάζοντας στις ειδικές συνθήκες και απαιτήσεις του κλάδου. Οι φοιτητές θα γνωρίσουν τις βασικές διοικητικές έννοιες και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική διοίκηση των επιχειρήσεων τροφίμων και θα κατανοήσουν πώς οι επιχειρήσεις αυτές αλληλεπιδρούν με το ευρύτερο εξωτερικό περιβάλλον, όπως η αγορά, η τεχνολογία, η νομοθεσία και οι σύγχρονες απαιτήσεις για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων. Στο πλαίσιο του μαθήματος, οι φοιτητές θα εμβαθύνουν στις διοικητικές λειτουργίες που είναι κρίσιμες για την επιτυχία κάθε επιχείρησης τροφίμων, όπως είναι ο προγραμματισμός, η οργάνωση, η διεύθυνση, ο έλεγχος και η λήψη αποφάσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εφαρμογή αυτών των αρχών στο πλαίσιο της βιομηχανίας τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές προκλήσεις του κλάδου, καθώς και την ανάγκη για την ορθή διοίκηση που διασφαλίζει την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων. Το μάθημα παρέχει μια πλήρη και συνεκτική εισαγωγή στις βασικές αρχές της διοίκησης και διαχείρισης στη βιομηχανία τροφίμων, προσφέροντας στους φοιτητές τα θεμέλια που θα τους βοηθήσουν τόσο στη συνέχεια των σπουδών τους όσο και στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία στον τομέα αυτό
Ημερομηνία δημιουργίας
Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025