Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

(FST462) -  ΣΟΦΙΑ ΤΣΑΚΩΝΑ

Περιγραφή Μαθήματος

Το μάθημα αποσκοπεί να καταστήσει τους φοιτητές ικανούς να αξιολογήσουν οικονομικά, να αναπτύξουν, να σχεδιάσουν και να αριστοποιήσουν, νέες, ή να τροποποιήσουν υφιστάμενες γραμμές παραγωγής των βιομηχανιών τροφίμων. Σκοπός του μαθήματος "Σχεδιασμός Βιομηχανιών Τροφίμων" είναι να παρέχει στους φοιτητές τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την αξιολόγηση, ανάπτυξη, σχεδίαση και βελτιστοποίηση νέων ή την τροποποίηση υφιστάμενων γραμμών παραγωγής στη βιομηχανία τροφίμων. Οι φοιτητές θα μάθουν να αναλύουν και να αξιολογούν οικονομικά τις διαδικασίες παραγωγής και να προτείνουν βελτιώσεις που θα αυξήσουν την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των παραγωγικών μονάδων. Το μάθημα καλύπτει επίσης τα νομοθετικά ζητήματα αδειοδότησης και τις απαιτήσεις για τις βιομηχανίες τροφίμων που λειτουργούν στην Ελλάδα, παρέχοντας στους φοιτητές τις γνώσεις που χρειάζονται για να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τις ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να υλοποιούν γραμμές παραγωγής τροφίμων, εξασφαλίζοντας την οικονομική και λειτουργική αποτελεσματικότητα, καθώς και τη νομοθετική συμμόρφωση.

Ημερομηνία δημιουργίας

Κυριακή 9 Μαρτίου 2025