Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

(2006) -  

Περιγραφή Μαθήματος

                                         

  1. Σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές στη σύγχρονη Μικροοικονομική Θεωρία. Η έμφαση δίνεται στη θεμελίωση και στην επεξεργασία των εννοιών της Μικροοικονομικής Θεωρίας, μέσω της εφαρμογής τους στον κόσμο των επιχειρήσεων. Η Μικροοικονομική αποτελείται από ένα σύνολο από θεωρίες που βοηθούν στην κατανόηση της διαδικασίας με την οποία οι σπάνιοι πόροι κατανέμονται μεταξύ των εναλλακτικών χρήσεων της σύγχρονης οικονομίας και του ρόλου της διαδικασίας και των αγορών σε αυτή τη διαδικασία. Η ύλη αυτή απευθύνεται σε φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής.
  2. Επιπλέον δεύτερος σκοπός του μαθήματος είναι να αποκαλύψει στους φοιτητές τη σύνδεση της Μακροοικοικονομικής Θεωρίας, με τις επιχειρήσεις, με την οικονομική πράξη αλλά και με το αντικείμενο σπουδής τους. Αντικείμενο του μαθήματος αυτού, είναι η μελέτη της διάρθρωσης και της συμπεριφοράς των εθνικών οικονομιών και των πολιτικών που ασκούν οι κυβερνήσεις στην προσπάθεια τους να επηρεάσουν την επίδοση της οικονομίας, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει τις επιχειρήσεις.

          Η διαλέξεις είναι 4 ακαδημαικές ώρες την εβδομάδα.  Για το εαρινό εξάμηνο 24-25  (Μάρτιος - Ιούνιος) οι διαλέξεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα (09:00-13:00, Group A) στο Αμφ. Χατζ. (09:00-12:00) & αίθουσα ΖΑ08-9 (12:00-13:00), και Παρασκευή (17:00-21:00, Group B) στην αίθουσα ΖΑ08-9 (17:00-20:00) & στο αμφιθέτρο Α011 (20:00-21:00).  

Ο καθηγητής 

Απόστολος Κατσαφάδος

 


Join Microsoft Teams Meeting

Ημερομηνία δημιουργίας

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021