Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

«Πράσινες και Ψηφιακές Δεξιότητες για Βιώσιμο Καθαρισμό ξενοδοχείων, γραφείων και άλλων χώρων» ΔΥΠΑ.

(TOUM354) -  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περιγραφή Μαθήματος

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να εφοδιάσει τους καταρτιζόμενους με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τον επαγγελματικό καθαρισμό ξενοδοχείων, γραφείων και άλλων χώρων.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις βέλτιστες πρακτικές, την εφαρμογή νέων τεχνικών και χρήση σύγχρονου εξοπλισμού και υλικών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς και την διαχείριση ποιότητας και ασφάλειας.

Το πρόγραμμα καλύπτει από τις βασικές αρχές του καθαρισμού έως τις προχωρημένες τεχνικές και τη στρατηγική διαχείριση προσωπικού και πόρων. Παράλληλα, ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση και την προσαρμογή σε απαιτήσεις βιωσιμότητας στον τομέα της καθαριότητας των ξενοδοχείων.

 

Μέσα από την σε βάθος θεωρητική κατάρτιση, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν ολοκληρωμένη επαγγελματική εκπαίδευση στον τομέα του καθαρισμού ξενοδοχείων και άλλων χώρων.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην αναγκαιότητα της εφαρμογής πράσινων πρακτικών καθώς και στην χρήση ψηφιακής τεχνολογίας για τον καθαρισμό ξενοδοχείων, γραφείων και λοιπών χώρων. Αναφέρονται και αναλύονται οι σύγχρονες μέθοδοι καθαρισμού οι οποίες εξασφαλίζουν ένα βιώσιμο αποτέλεσμα. Επίσης επισημαίνεται η ανάγκη για την υπεύθυνη χρήση πόρων, την προστασία της υγείας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής αποδοτικότητας μέσω φιλικών λύσεων προς το περιβάλλον.   

 

Το πρόγραμμα αποτελείται από πέντε (5) ενότητες που η κάθε μία περιλαμβάνει υποενότητες:

 

Ενότητα 1η Η ανάγκη βιώσιμων εφαρμογών και η χρήση ψηφιακής τεχνολογίας στο επιχειρηματικό περιβάλλον

 

1.1 Ο μετασχηματισμός του επιχειρηματικού τοπίου υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

 

1.2 Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις επιχειρήσεις.

 

1.3 Στρατηγικές ενσωμάτωσης της βιωσιμότητας στις επιχειρηματικές λειτουργίες.

 

1.4 Ο ρόλος της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην εφαρμογή βιώσιμων λύσεων.

 

Ενότητα 2η  Βιώσιμος Επαγγελματικός Καθαρισμός

 

2.1  Οι επιπτώσεις των παραδοσιακών πρακτικών καθαρισμού στο περιβάλλον και την υγεία.

 

2.2  Βιώσιμες μέθοδοι και προϊόντα καθαρισμού.

 

2.3   Εκπαίδευση προσωπικού και ανάπτυξη οργανωτικής κουλτούρας.

 

Ενότητα 3η Οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις

 

3.1 Το ξενοδοχειακό προϊόν.

 

3.2 Η οργανωτική δομή των ξενοδοχείων.

 

 

Ενότητα 4η Ο καθαρισμός στα ξενοδοχεία.

 

4.1 Σημασία και Οργάνωση του ξενοδοχειακού καθαρισμού.

 

4.2 Το τμήμα Οροφοκομίας (Housekeeping).

 

4.3 Τύποι καθαρισμού  και περιοχές εργασίας.

 

4.4 Υλικά και εξοπλισμός καθαρισμού.

 

4.5 Τεχνικές και διαδικασίες καθαρισμού.

 

4.6 Υγιεινή, ασφάλεια και βιώσιμες πρακτικές στον καθαρισμό.

 

Ενότητα 5η Καθαρισμός γραφείων και λοιπών χώρων

 

5.1 Κατηγοριοποίηση Επαγγελματικών Χώρων και Ειδικές Απαιτήσεις Καθαρισμού

 

5.2 Πρωτόκολλα Υγιεινής και Απολύμανσης.

 

5.3 Ασφάλεια στην Εργασία για το προσωπικό καθαρισμού.

 

5.4 Μέλλον και καινοτομίες στον βιώσιμο και ψηφιακό καθαρισμό.

 

 

Ημερομηνία δημιουργίας

Δευτέρα 28 Απριλίου 2025