Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συχνές ερωτήσεις

Απάντηση:

Ο αριθμός μητρώου μπορεί να διορθωθεί από τον ίδιο τον χρήστη μέσα απο το μενου "Το προφιλ μου" (η επιλογή βρίσκεται κάτω αριστερά στην οθόνη).

Απάντηση:

Ο αριθμός μητρώου(ΑΜ) των φοιτητών  είναι το αριθμητικό τμήμα του username τους.

Απάντηση:

Αν είναι η πρώτη φορά που προσπαθείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα, είναι φυσικό να σας βγάζει σφάλμα.

Για την χρήση της πλατφόρμας απαιτείται να γίνει πρώτα εγγραφή σε αυτή. Η εγγραφή γίνεται επιλέγοντας στο μενού αριστερά το κουμπί "Εγγραφή".  Για την εγγραφή(φοιτητές) ή αίτησης εγγραφής(καθηγητές) θα πρέπει ο χρήστης να συμπληρώσει σκέτο το όνομα χρήστη (χωρίς το domain "@uniwa.gr") και το συνθηματικό του.

Σημειώνεται οτι:

α) Οι φοιτητές με την εγγραφή τους έχουν απευθείας πρόσβαση στην πλατφόρμα.

β) Οι καθηγητές για να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα θα πρέπει να περιμένουν πρώτα να εγκριθεί η αίτηση εγγραφής τους από τον διαχειριστή (θα λαμβάνουν ενημερωτικό email). 

 

Προσοχή

Αν έχετε ολοκληρώσει τις σπουδές σας (και εχετε ανακηρυχθεί πτυχιούχος στο κεντρικό φοιτητολόγιο του ιδρύματος) ή αν έχετε κάνει διακοπή σπουδών τότε ενδέχεται να μην μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα. Η πρόσβαση (οσο αφορά τους φοιτητές)  επιτρέπεται μόνο στους ενεργούς φοιτητές του ιδρύματος.

Απάντηση:

Για σπουδαστικά θέματα  αρμόδια να σας εξυπηρετήσει είναι η γραμματεία του τμήματος σας.


Πληροφορίες & στοιχεία επικοινωνίας για τις γραμματείες όλων των τμημάτων θα βρείτε στην κεντρική σελίδα του Πανεπιστημίου: www.uniwa.gr

Απάντηση:

Βάση των οδηγιών που έχουν δοθεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό, οι καθηγητές θα πρέπει:

  • Να οργανώσουν το ηλεκτρονικό τους μάθημα(ανάρτηση σημειώσεων,παρουσιάσεων, κτλ) σε οποιαδήποτε από τις δύο ιδρυματικές πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης(eclass.uniwa.gr/moodle.unuiwa.gr).
  • Να προγραμματίσουν μέσα από το TEAMS βιντεοδιαλέξεις για τα μαθήματα τους και για κάθε βιντεοδιάλεξη να αποστείλουν το link συμμετοχής στους φοιτητές τους(είτε μέσω της πλατφόρμας eclass/moodle, είτε απευθείας με email).

Συνεπώς κάθε καθηγητής οφείλει να σας ενημερώσει ο ίδιος για το πως θα πραγματοποιηθεί το μάθημα του.

Απάντηση:

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανό ο αρμόδιος καθηγήτης να μην έχει ενεργοποιήσει ακόμα το μάθημα του στην πλατφόρμα eclass. 

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ίδιο τον καθηγητή.

Απάντηση:

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανό το συγκεκριμένο σεμινάριο/πρόγραμμα εκπαίδευσης να μην έχει δημιουργήσει μαθήματα στην πλατφόρμα.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του σεμιναρίου που έχετε δηλώσει συμμετοχή.